Snickarlåda med falukorv

Idag var det Snickarlåda till middag.
En blandning av godsaker i äggstanning.
Dessa 25 min som är rekommenderade räckte dock inte för oss.
Vi hade 40 min med folie på toppen. Annars kändes potatisen inte färdig.
Enkelt och gott. Prova !
Smaklig måltid :)





INGREDIENSER

4 portioner/st.
300 gram falukorv
2 msk smör (till form och stekning)
6 st kokta potatisar
1 st palsternacka
2 st gula lökar
3 st ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
svartpeppar ur kvarn
2 st tomater
1 dl riven ost, gärna lagrad
1 msk finhackad persilja

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form på cirka 25x25 cm.

2.
Skär korv, potatis och palsternacka i tärningar. Finhacka löken. Fräs alltsammans i ca 5 minuter i en stekpanna tills allt får lite färg. Rör om så att stekningen blir jämn. Lägg det frästa i den smorda formen.

3.
Knäck äggen och vispa sönder dem i en skål. Tillsätt mjölk, salt och svartpeppar. Häll äggstanningen i formen.

4.
Skiva tomaterna tunt och lägg ovanpå och strö över ost och persilja.
5.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills stanningen har stelnat.



Jeanette

    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress:

    URL:

    Kommentar:

    Trackback