Snickarlåda med falukorv
Idag var det Snickarlåda till middag.
En blandning av godsaker i äggstanning.
Dessa 25 min som är rekommenderade räckte dock inte för oss.
Vi hade 40 min med folie på toppen. Annars kändes potatisen inte färdig.
Enkelt och gott. Prova !
Smaklig måltid :)
2. Skär korv, potatis och palsternacka i tärningar. Finhacka löken. Fräs alltsammans i ca 5 minuter i en stekpanna tills allt får lite färg. Rör om så att stekningen blir jämn. Lägg det frästa i den smorda formen.
3. Knäck äggen och vispa sönder dem i en skål. Tillsätt mjölk, salt och svartpeppar. Häll äggstanningen i formen.
4. Skiva tomaterna tunt och lägg ovanpå och strö över ost och persilja.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills stanningen har stelnat.
♥
Jeanette
En blandning av godsaker i äggstanning.
Dessa 25 min som är rekommenderade räckte dock inte för oss.
Vi hade 40 min med folie på toppen. Annars kändes potatisen inte färdig.
Enkelt och gott. Prova !
Smaklig måltid :)
INGREDIENSER
4 portioner/st.
300 gram | falukorv |
2 msk | smör (till form och stekning) |
6 st | kokta potatisar |
1 st | palsternacka |
2 st | gula lökar |
3 st | ägg |
4 dl | mjölk |
1 tsk | salt |
svartpeppar ur kvarn | |
2 st | tomater |
1 dl | riven ost, gärna lagrad |
1 msk | finhackad persilja |
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form på cirka 25x25 cm.2. Skär korv, potatis och palsternacka i tärningar. Finhacka löken. Fräs alltsammans i ca 5 minuter i en stekpanna tills allt får lite färg. Rör om så att stekningen blir jämn. Lägg det frästa i den smorda formen.
3. Knäck äggen och vispa sönder dem i en skål. Tillsätt mjölk, salt och svartpeppar. Häll äggstanningen i formen.
4. Skiva tomaterna tunt och lägg ovanpå och strö över ost och persilja.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills stanningen har stelnat.
♥
Jeanette
Kommentarer
Trackback